Isla Margarita

Några mil utanför Venezuelas kust ligger ön Isla Margarita och tillhör Venezuela. Den är ca 70 km lång och delad i en torr ökenliknande västlig del och en grön östlig del där områdena runt berget El Copey har mycket tät djungel.

Vill man se sig omkring och inte bara ligga på playan så är det lämpligt att bo i Porlamar, den största staden på ön, och att inte ha s.k. all include utan äta på de restauranger som finns omkring hotellet. Från Plaza Bolivar kan man sedan med bussar ta sig över hela ön för bara några kronor. Helt otroligt billigt. (1:- milen) Må vara att en del bussar kanske inte är av modernaste slag. Det är bara att kliva på och sedan betala när man går av bussen.

Halvvägs från Porlamar norrut till Juan Griego på Avenida Principal de la Fuente, vid restaurangen tar man av ner till höger och efter ca 700 meter så kommer man till en "farm".


 

Familjen som driver denna gård har samlat på olika sorters djur och växter, och för ca 20:- blir man visad runt och får smaka på de mest fantastiska nyskördade frukter och dricka nypressad jos eller om man så vill smaka på hemgjord rom.

Vill man ha pressad sockerrörssaft så får man själv dra pressen runt.
Förr hade man en åsna som gjorde det!


Men hela östra sidan av ön är en enda stor playa. I norr finns en fin och lugn badstrand någon km öster om Juan Griego, innan den något djupare playa Caribe med kraftigare vågor.

Bästa badplatsen är ute på västsidan av Macanao vid Punta Arenas. Men det är en ganska karg del av ön som har stora ogenomträngliga kaktusområden.

med några små affärer i byarna.

 Man bör även passa på att ta en tur upp utefter el Copeys sluttningar. Mycket brant och fuktigt där så man behöver bra skor och om man vill så kan man leka Tarzan i lianerna.


Vill man uppleva en riktig härlig tur med båt genom mangrovekanaler så skall man åka till Restinga. Det ligger mitt på ön.


Besök hemma hos öns enda radioamatör.

2000-12-16


Vet inte hur de bar sig åt, men det fanns olikfärgade kycklingar till salu på marknaden.

 

Ofta när man växlade in pengar så fick man allt i småsedlar, så det blev stora buntar när man skulle ut och handla.

Maten är billig och mycket god. Ölet "Polar" kostar ca 5 :- men vinet ca 90:- för det är importerat.

 

 

Finns mycket mer att nämna men ovanstående
var vad vi upplevde som mest intressant.

 

E-post: lars.palmkvist@hotmail.com